dinsdag 24 april 2012

NICOTINISME EN ALCOHOLISME, MEDICYNISME

25 04 2012

Geef ons ons dagelijks medicijn:

stemmingssabilisator Depakine/valproinezuur 1800 mg

antidepressivum Effexor/venlafaxine 225 mg

antipsychoticum Abilify/aripiprazole  7.5 mg

analgeticum Paracetamol 6000 mg

anxioliticum Diazepam 10 mg zn



Tabacum nicotiana  zn
Ethanol zn
Caffeine zn


Tsja, wat een pakket.
Cannabis ontbreekt want dat zit er momenteel niet in.[sic]
Of ik er wel bij vaar? Op dit moment heb ik het idee dat de stabiele thuissituatie belangrijker bijdraagt dan het pakket.....goed eten, slapen en vrijen. Pillen moeten een hulpmiddel zijn....Ik lees de bijsluiters, het Farmaceutisch kompas, Geneesmiddelenbulletin en zo nog veel meer achtergrond informatie.....Ook onderzoek naar de werking van nicotine en ethanol en tetrahydrocannabinol
Grappig, maar eigenlijk wrang hoe krampachtig de 'kruiden' buiten de deur worden gehouden in plaats van gereintegreerd want daar is het allemaal wel mee begonnen. Ik moet zeker niets hebben van vage new age kruidengeneeskunde met haar uitwassen, ook richting psychebehandeling,
maar waarom steeds maar weer Hypericum perforatum 'onderzoeken'.....

De sprong naar synthetische, 'rationele' pharmacie, een kloof van hier tot gunder maar an me hoela.....
ergo
wat kun je met gerichte, matige doses nicotine, ethanol en cannabinoiden voor positiefs bereiken?
Aangezien vrijwel elk gebruik vaak op overmatigheid en dus misbruik uitdraait hoeft dit niet perse voor elk individu te gelden of blijvend te zijn.
In zekere zin heb ik veel geleerd van mijn verslavingen. Veel negatieve bijwerkingen van overmatig gebruik wil ik niet meer. Nu zoek ik naar de minimumdosis waar ik baat bij kan hebben bij mijn pijnbestrijding.

Ik verwacht hierbij [wéér] geen medewerking van mediscche kant want die lijkt helemaal 'gefixeerd' op alles of niets.....ja vrij verstrekken van overdoses pillen kan maar..




[wikipedia:

Positieve effecten

Mits in beperkte mate ingenomen wordt aan alcohol positieve en zelfs heilzame effecten toegeschreven.
Alcohol veroorzaakt bij inwendig gebruik een lichte ontremming die de zelfkritiek doet afnemen, het sociaal contact bevordert en mensen gemakkelijker laat praten. Het geeft de gebruiker een opgewekt gevoel.
Vaak krijgt iemand die alcohol gebruikt meer zin in seks, of is hier sneller toe bereid door de ontremming. Door een verminderd beoordelingsvermogen kan men potentiële seksuele partners bovendien aantrekkelijker vinden dan onder nuchtere omstandigheden het geval zou zijn. Deze effecten kunnen de volgende dag dan ook als negatief ervaren worden.
Alcohol heeft een stimulerend effect op een enzym (paraoxanase) dat bepaalde vetten in het lichaam kan afbreken. Hieruit komt waarschijnlijk voort dat in de klassieke gastronomie - na zwaar tafelen - een glaasje cognac als afsluiting aan een betere spijsvertering bijdraagt. Ook de vetten encholesterol in het bloed worden op deze wijze door alcohol beïnvloed. Door het bloedverdunnende effect van alcohol wordt aderverkalking tegengewerkt.
Een beperkte hoeveelheid alcohol maakt het hormoon calcitonine actief dat verantwoordelijk is voor de botdichtheid. Hiermee zou vooral botontkalking tegengegaan worden.

[bewerken]





Alcohol, nicotine en cafeïne

Alcohol is volgens sommigen een harddrug, hoewel deze stof in de meeste landen niet verboden is. Het gebruik van alcoholhoudende drank is diep geworteld (en algemeen geaccepteerd) in de westerse cultuur. Overigens wordt alcohol ook in veel oosterse landen al eeuwenlang op grote schaal gebruikt. Zo is het voor velen een verrassing om te horen dat Sri Lanka het land is met het grootste percentage alcoholisten ter wereld.
Andere mensen beweren juist dat alcohol geen harddrug is. Alcohol staat in de Opiumwet ook niet omschreven als een harddrug. Toch voldoet alcohol duidelijk aan de eisen om te classificeren als harddrug[bron?]. Alcohol is zowel geestelijk als lichamelijk verslavend, en bij frequent dagelijks gebruik schadelijker dan sommige andere harddrugs. [1].
Wat betreft het lichamelijke (en ook het psychische) effect (verslaving) kunnen ook worden genoemd:
Deze twee stoffen hebben echter een veel mildere uitwerking dan de gemiddelde harddrugs. Zij zijn dan ook niet verboden volgens de Opiumwet. Zowel nicotine als cafeïne, maar ook heroïne en cocaïne behoren tot een groep chemische stoffen van plantaardige oorsprong die alkaloïden genoemd worden. De werking van heroïne is bijvoorbeeld wel vele malen sterker dan alcohol, en men spreekt dan ook wel van een snelverslaver. Na een paar keer gebruiken van Heroïne kan men al verslaafd raken, terwijl dit bij alcohol niet het geval is.

[bewerken]Cannabis

In 2005 en 2006 ontstond discussie over de steeds sterker wordende nederwiet. Volgens sommigen moest cannabis, met een THC-gehalte van 39 procent[bron?] tot de harddrugs worden gerekend, omdat het veel sterke effecten op de gebruiker heeft dan de in Nederland geteelde cannabis van enkele decennia eerder. Het gemiddelde THC-percentage van nederwiet is echter zeventien procent.
Minister Hoogervorst van VWS schreef op 23 mei 2006 aan de Tweede Kamer dat na onderzoek is gebleken dat de effecten niet dermate ernstig zijn dat cannabis op lijst I van de Opiumwet zou moeten. Nederwiet hoeft dus volgens de Minister niet te worden beschouwd als harddrug, maar blijft bij desoftdrugs horen, nederwiet blijft daarom gewoon verkrijgbaar.

[bewerken]




Nicotine kan een roker zowel opwekken als ontspannen, afhankelijk van de dosis. Dit tweezijdig effect is ook bekend van andere stoffen, het komt bijvoorbeeld ook voor bij alcohol. Het eerste drankje werkt ontremmend en stimulerend, maar wie meer drinkt wordt door alcohol verdoofd. Bij een eerste gebruik van nicotine wordt snel adrenaline geproduceerd door het lichaam. Een aantal effecten van nicotine wordt dan in feite veroorzaakt door de adrenaline.


File:Drug danger and dependence.png




BLIJVEND AKTUEEL WAARVAN AKTE 02JUN2013 23.00 L 8421SC8
GEEN CANNABIS
GISTERAVOND EEN FLES ADVOCAAT MET PARACETAMOL

HET PER MAIL OPVRAGEN VAN HERHALING TRAMADOL ETC LUKT WEER EENS NIET

Geen opmerkingen:

Een reactie posten